Donderdag 1 december 2022 - EY Nederland, Amsterdam

Impressie Behavioral Risk Congres 2016

Hieronder vindt u de korte video sfeerimpressie van het afgelopen Behavioral Risk Congres dat op 6 december 20136 plaatsvond op het Landgoed Groot Kievitsdal te Baarn.  Hieronder ook de foto impressie van de afgelopen editie en de verwijzingen naar de artikelen en achtergrondinformatie over het thema van 2016, te weten “Meetbaarheid van soft controls.”

Video sfeerimpressie:

Ontvangst met koffie en thee, registratie en overhandiging Congresboekje in de Brasserie van het Landgoed Groot Kievitsdal.

De foto’s hiernaast en hieronder zijn gemaakt door onze fotograaf Arend-Jan Hermsen.

Algemeen welkom door Congresvoorzitter Michel Klompmaker.

Interactief plenair programma over meetbaarheid van soft controls

De eerste keynote was Theodor Kockelkoren, voormalig directeur bij toezichthouder AFM en nu werkzaam bij McKinsey.

Klik hier voor het verslag van Theodor Kockelkoren.

Interactief plenair programma over meetbaarheid van soft controls

De tweede keynote was Professor Arjo Klamer van Erasmus University Rotterdam. Klamer is niet alleen hoogleraar, maar ook wethouder van de gemeente Hilversum.

Professor Klamer werd voor RiskComplianceTV geïnterviewd door Dina-Perla Portnaar. Klik hier voor het video interview.

Klik hier voor het verslag over de bijdrage van Professor Arjo Klamer.

Interactief plenair programma over meetbaarheid van soft controls

De derde en tevens laatste keynote was Professor Jan Derksen van Radboud University. Derksen bracht de verbinding tussen de termen risk & compliance en narcisme en hechting. Maar niet alleen dat, hij had het ook over het belang van rituelen. Meer hierover leest u in het artikel hierover door op deze link te klikken.

Het debat na de presentaties van de keynote sprekers met ondersteuning van de experts

De drie keynotes gingen met elkaar in discussie, met de leden van het expert panel, het publiek en dit  onder leiding van onze moderatoren Michael van Woerden en Edwin Weller. Het expert panel bestond uit de heren Chris Juta (Founder YX Company), John Bendermacher (Voorzitter IIA Nederland, tevens Directeur Group Audit bij ABN Amro Bank), Bram van Sunder (Senior Manager EY) en Professor Peter Diekman.

Networking pauze, drinks in de Brasserie.

Praktijksessie over de meetbaarheid van soft controls

Het meten van soft controls klinkt natuurlijk als muziek in uw oren. Maar hoe gaat dat dan in de praktijk? En hoe werkt het dan? Berend Jansen, director YX Company gaf de toelichting in deze interactieve praktijksessie onder leiding van onze moderator Dina-Perla Portnaar.

Veel achtergrondinformatie over het hoe en waarom van meetbaarheid van soft controls vindt u in de bijdragen van onze blogger Chris Juta op het Risk & Compliance Platform Europe.

Networking diner met Professorendebat

Het networking diner vond plaats in de Parkzaal met als hoofdgerecht het Professorendebat. Een van de Professoren was Prof. dr. Theo Kocken, hoogleraar Risk Management aan de VU in Amsterdam. Prof. dr. Theo Kocken ging het debat aan de laatste keynote Prof. Dr. Jan Derksen, hoogleraar Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, die in de namiddag al een inhoudelijke bijdrage gaat leveren. De professoren gingen met elkaar in debat èn met de aanwezigen, onder leiding van moderator Edwin Weller.

Professor Theo Kocken is mede bedenker van de film BoomBustBoom die een serieuze, komische en wetenschappelijke inkijk geeft in het ontstaan van de financiële crisis.

Professor Jan Derksen werd ook voor RiskComplianceTV geïnterviewd door Dina-Perla Portnaar. Het video interview met Professor Derksen kunt u zien door op deze link te klikken.