Donderdag 1 december 2022 - EY Nederland, Amsterdam

Speciale Lunchcauserie voor commissarissen met als thema “Diversiteitsdynamiek”

Op donderdag 29 november aanstaande vindt op het fraaie Landgoed Groot Kievitsdal te Baarn de lunchcauserie voor commissarissen plaats, voorafgaande aan het Behavioral Risk Congres dat om 14 uur van start gaat op dezelfde locatie. De lunchcauserie is in de Jachtzaal van het Landgoed op de eerste verdieping en begint om 11.30 uur met de inloop en welkom. Tijdens het programma is de lunch voorzien. Het thema is “Diversiteitsdynamiek”. Piet Klop gaat als gespreksleider eerst in op het belang van kwalitatief toezicht in relatie tot de persoonlijke aansprakelijkheid.

Onze keynote Grethe van Geffen, auteur van het boek “Voorbij het verschil”, licht toe waarom “inclusief leiderschap” en diversiteit het toezicht effectiever maakt. Zij geeft u praktische tips gericht op de cruciale rol die uw Raad van Commissarissen / Raad van Toezicht heeft samen met de top van uw organisatie in het functioneren van de organisatie als geheel.

Jaap ten Wolde, co-auteur van het boek “Verplichte literatuur voor commissarissen en bestuurders”, deelt met u als tweede keynote praktische en direct toepasbare tips: hoe voorkomt u als Raad van Toezicht / Raad van Commissarissen dat zaken worden gebagatelliseerd of worden opgeblazen, met name in gevallen waar een klokkenluider met ernstige beschuldigingen komt.
Gerben van der Werf van PMP Supervisors laat aansluitend zien hoe een objectief selectieproces van commissarissen leidt tot diversiteit in toezicht. Emille Buziau van Blikverruimers (nieuwe groep toezichthouders) reflecteert vervolgens kort op het programma vanuit het perspectief van deze jonge, nieuwe toezichthouders.
Het programma start om 12.00 uur en wordt om 13.35 uur afgesloten door onze gespreksleider Piet Klop van Public Values.